Muuta

Tänään olin aktiivinen

Sunnuntai kuluikin harrastuksissa kokonaan. Harvoista kesäpäivistä pitää ottaa täysi hyöty! Aloitin päiväni polkemalla Vermon raviradan kirpputorille. Kirppuja en ostanut, mutta toki ostin kahvia Merimieskirkon tukemiseksi. Aamu oli tuulinen, mutta auringon paistaessa kirppiksellä oli mukava istua kahvilla. En ostanut makkaraa tai lihottavaa pullaa.

Kenkien sovitus Tavaraa maassa

Raviradalta jatkoin matkaa Laajalahden luonnonsuojelualueelle, jossa kyytöt laiduntavat. Kyyttöjä ei tullut rapsutettua, sillä ne pysyivät piilossa. Jatkoin matkaani Lehtisaareen, jossa kävin katsomassa pronssikautista hautaröykkiötä eli hiidenkiuasta. Kaivauksissa ei tästä kivikasasta ollut löytynyt luita, joten olisiko kivikasa ollut sittenkin vain käytettyjen kiuaskivien hautana? Tässä vaiheessa päivää oli jo yli kymmenen kilometriä pyöräilyä takana ja alkoi sataa vettä.

Lehtisaaren hiidenkiuas

Jatkoin matkaani Kaskisaaren kautta Lauttasaareen. Lauttasaaressa kävin etsimässä Länsiulapanniemen saunan. Sauna löytyi ja sen luona olikin yksi mies tyhjentämässä venettään. Mies kertoi, että saunassa käy niin paljon ihmisiä, ettei enää ulkopuolisia oteta löylyihin edes maksusta. Selvä homma!

Jatkoin matkaani kohti erästä kauppaa. Ostin kaupasta joogamaton. Koska tässä blogissa ei mainosteta, en kerro, mistä joogamattoni ostin. Myymälässä oli jonoa, joten tajusin myöhästyväni joogasta. Matkalla oli yksisuuntaisia pyöräteitä, ja tietenkin minun tuurillani oikean suuntainen pyörätie oli suljettu katutyön vuoksi. Matkaan tuli viivästystä.

Pääsin kuitenkin perille Cafe Regatan luokse Töölöön vain noin kymmenen minuuttia myöhässä. Siellähän on lähes joka sunnuntai ilmaista puistojoogaa. Hävetti kyllä tulla myöhässä. Koitin huomaamatta siirtyä muiden joogaajien joukkoon.

Tunnin jooga kesti osaltani 50 minuuttia. Tunti oli raskas; jalkani eivät taipuneet ohjaajan haluamiin asentoihin, en jaksanut pitää käsiäni pitkään ilmassa ja tasapainoaistini oli huonompi kuin uskon. Näytin varmaan hölmöltä kaikkien hyväkuntoisten ihmisten seurassa. Pakko joogata kotonakin, jotta ensi sunnuntaina kestän paremmin.

En lannistunut raskaasta joogatunnista, vaan jatkoin kuntoilua. Poljin Sompasaunalle. Matkalla poikkesin syömään. Tänään noudatin poikkeuksellisesti Välimeren ruokavaliota eli söin pitsan oliiveilla. Ei ollut kaikkein terveellisin lounas.

Sompasaunalla en heti päässyt saunomaan vaikka molemmat saunat olivatkin kuumina. Ensimmäinen tunti meni puiden sahaamisessa. Moottorisahaa ei ollut, joten sahasimme kuormalavoja käsivoimin. Välillä sekin tuntui raskaalta, mutta puita tuli sahattua niin, että kaikkia ei ehditty polttaa sen 4-5 tunnin aikana, jotka saunassa vietin.

Saunan jälkeen pyöräilin vielä kotiin yli kymmenen kilometrin matkan. Päivän tulos: 2 h 40 minuuttia polkemista ja matkaa tuli 44,4 kilometriä. Olen todella tyytyväinen päivääni, sillä ehdin harrastaa paljon. Kohta on taas pitkä, pimeä ja kylmä talvi, jolloin Sompasauna on kiinni ja jooga on sisätiloissa. Silloin tulee vähemmän pyöräiltyäkin!

Sompasaunalla

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.