St.Petersburg

Pietari, Kazatši bani

Lähdimme aamulla Allegro-junalla kohti Pietaria. Emme onneksi aamuvarhaisen junalla vaan seuraavalla. Ilmassa on matkanteon tuntua. On kulunut yli 12 vuotta siitä, kun viimeksi olen käynyt Pietarissa ja koko Venäjällä. Matkustamme innostuneesti. Aksu opettelee kyrillisiä kirjaimia. Lopulta juna saapuu Pietarin Suomen asemalle. Matkustamme metrolla hotelli Moskovaan, jossa olen ensimmäistä kertaa yöpynyt jo 17 vuotta sitten.

Käymme kaupassa, pakkaamme saunatavarat ja lähdemme syömään ja saunaan. Ajamme metrolla Dostojevskin asemalle. Syömme kevyesti ja astelemme Jamskie bani -saunaan. Halvin osasto on kiinni, joten käännymme takaisin. Kävelemme ihan liian pitkän matkan seuraavaan saunaan. Sopivista bussireiteistä kun ei ole tietoa. Kazatši bani -saunan kassalla vakuutetaan, että saunassa myydään juomia. Ostamme kolmen tunnin liput ja nousemme portaita ylös monen kerroksen verran.

Miesten saunan ovelta aukeaa näkymä pukuhuoneeseen. Pöytä, jonka päällä on tyhjiä ja puoliksi juotuja tuoppeja. Seinällä telkkari pauhaa jalkapalloa. Annamme liput tiskin takana seisovalle miehelle. Valitsemme paikat penkiltä. Kaappeja ei ole, vaan halvimmassa luokassa on vain lokeroidut naulat ja paikka penkillä. Paikat on erotettu toisistaan pienillä väliseinillä.

Löylyhuone on pieni ja kiuas on jatkuvalämmitteinen. Tuli palaa siis koko ajan. Kiuas on kuitenkin suuri ja muurattu. Pesuhuoneessa on kylmävesiämpäri katossa. Vesi kaatuu päälle narusta vetämällä.

Kassa lasketaan kahdeksalta. Saunaniekka tulee löylyhuoneeseen kehottamaan ostamaan kaljaa ennen sitä. Ostamme juomaa ja alamme valmistautua peseytymiseen ja pukeutumiseen.

Saunan jälkeen kävelemme ympäriinsä etsien ravintolaa. Kiinalainen ravintola löytyy. Saa kelvata. Kello on jo paljon ja pian on syytä lähteä hotelliin nukkumaan.

http://www.kyly.info/russia/st-petersburg/казачьи-бани/

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.