Tallinn

Tallinna, Leilisaun eli Brandmanni saun

Sateinen päivä. Ja tänään pitäisi lähteä Riikaan! Edellisestä matkasta olikin jo kahdeksan vuotta. Lähdin junalla Helsingin keskustaan. Kävin kaupasta ostamassa sovitteen suodattimeen ja filmiä. Marssin sateessa Länsiterminaaliin, sillä valokuvakaupasta ei sinne mitään kätevää bussia mennyt. Minulla oli lippu Tallinkin laivaan, joka veisi minut Tallinnaan.

Tallinnassa satoi. Yösijan olin varannut australialaisten pitämästä hostellista Tarton maantien alkupäästä. Sateessa en paljon kävellyt, joten lähdin lämmittelemään Brandmannin saunaan. Tämä oli jo toinen vierailuni tässä saunassa.

Saunassa en viihtynyt pitkään, ehkä alle kaksi tuntia. Eihän minulla ollut vihtaakaan. Vihtaa ei kannattanut ostaa, sillä seuraavana aamuna LuxExpressin linja-auto veisi minut Riikaan. Märkää vihtaa ei ole mukava kuljettaa mukana.

Sauna oli taas kuuma. Kiukaan vieressä ei saa istua, sillä siinä voi helposti polttaa itsensä. Vihtaa ei ollut, joten nautin vain löylystä. Luukku auki ja vetää kiville. Löylyä sain mukavasti vaikka saunassa oli muitakin. Tosin enemmänkin löylyä olisin ottanut, jos se olisi muille käynyt.

Minulla oli mukanani oma vesipullo tai kaksi. En joutunut ostamaan saunasta lisää. Jäähdyttelin itseni pukuhuoneessa ja lähdin hostelliin kuvaamaan pyyhettä. Käveltyäkin tuli riittävästi sateesta huolimatta: Kävelinhän satamasta hostelliin, saunaan, hostelliin ja syömään azerbaidžanilaiseen Šeš-Beš -ravintolaan. Taisin syödä taas heidän oman šašliklajitelmansa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.