Helsinki

Sompasaunan avannossa ystävänpäivänä

Ystävänpäivää vietetään 14.2. Myös Sompasaunassa vietettiin ystävänpäivää ja normaalisti talven suljettuna pysyvä sauna avasi ovensa päiväksi. Tilaisuuteen oli kutsuttu vieraita kello 15 alkaen. Kun silloin saavuin paikalle, oli sauna vasta lämpiämässä. Lämmitys oli ilmeisesti aloitettu kello 13 jälkeen ja lopulta löylyihin päästiin kello 16.

Poikkeuksellisesti tällä kertaa käytettävissä oli pukuteltta. Piraattipuolue oli tuonut vaalitelttansa paikalle. Teltassa oli kaasulämmitin. Ilman viiletessä sinne kerääntyikin vilvoittelijoita lämmittelemään. Ennemmin vaatteensa riisuu kuivaan telttaa kuin loskaiseen maahan.
Puolueen pukuteltta

Kuluneen viikon aikana saunalla oli tehty tuhoja. Maisemaikkuna oli rikottu. Seinään tullut aukko oli onneksi saatu paikattua vanerilevyllä, joten saunominen onnistui. Saunan toinen puoli oli tietysti pimeä ikkunan puutteen vuoksi. Toisen puolen ikkunan valossa katseltuna pieni puoli vaikutti eräänlaiselta darkroomilta. Lopulta illan pimettyä kiukaan lasiluukusta tuli valoa tasaisen vähäisesti koko saunaan.
Löylykauha "design"

Koska sauna avattiin vasta tuntia suunniteltua myöhemmin, saatiin sauna heti täyteen. Ihmiset viihtyivät hyvin löylyssä. Ja löylyä tuli hyvin, ehkäpä paremmin kuin keskimäärin kesällä. Ilma riitti hyvin eikä kenelläkään ollut kiirettä ulos. Koska saunassa viihdyttiin hyvin, kävi se ruuhkaiseksi.
Miehet Sompasaunan lauteilla

Avantokin oli toiminnassa. Eräs nainen näytti meille mallia ja kastoi päänsä avantoon. Onneksi hänellä oli hyvin tehdyt letit, joten kampaus ei mennyt pilalle. Tästä innostuneena tein saman hieman myöhemmin. Herätin huomiota sukeltamalla silmälasit päässä. (Älä tee tätä kotona! Minulla on erikoisvalmisteiset silmälasit saunaa ja uintia varten. En suosittele enkä kannusta ketään upottamaan päätään kylmään veteen.)

Monet muutkin kävivät rohkeasti avannossa. Laurista otin kuvankin. Valitettavasti kaikki eivät menneet rohkeasti avantoon. Eräs nuori nainen kävi kastamassa varpaansa ja nousi pois. Hänen ystävänsä kyllä kävi rohkeasti avannossa. Hetken saunomisen jälkeen sama nainen yritti uudelleen. Tällä kertaa taisi kastua kantapäätkin, mutta avantoon ei rohkeus riitänyt. Pahoittelen.
Lauri nauttii avannosta

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.