Helsinki

Sompasaunan tanssiaiset

Sompasaunan aktiivikävijät saivat jostain idean järjestää tanssiaiset. Asiasta tiedotettiin Facebookissa. Yllättäen pian Facebookissa olikin yli 2000 ihmistä ilmoittautunut tanssimaan! Näin suuri tapahtuma ei suju ilman työvoimaa. Lähdin mukaan talkoisiin pyytämättä ja yllättäen. Tunsin itseni tärkeäksi saadessani pukeutua neonkeltaiseen turvaliiviin.

Tanssiaisten ohjelman piti alkaa kello 18.30. Tälläkin kertaa ohjelmasta oltiin myöhässä. Orkesteri pääsi aloittamaan soittonsa vasta noin kello 19. Tämä ei ketään haitannut, sillä vielä kuuden jälkeen satoi vettä. Sää muuttui kuivaksi hetii siinä vaiheessa kun ulkona olleet polttopuut peitettiin.

Sateen lakattua vähäinen osallistujamäärä alkoi kasvaa. Ihmisiä tuli Sompasaunalle kahdesta suunnasta jatkuvasti. Määrää ei kukaan laskenut, mutta varmaan siellä oli ihmisiä parhaimmillaan yli tuhat! Polkupyörien määrää yritin laskea, mutta lopetin 20 jälkeen. Varoivaisesti arvioiden vieri vieressä oli pysäköitynä yli 200 pyörää. Ja aidanvieressä lisää.

Järjestyksen kannalta tapahtuma sujui hyvin. Tanssijoilla ei ollut kovasti roskaa mukanaan, joten siivoustarve jäi vähäiseksi. Pulloja ja tölkkejä tuotiin alkuillan aikana hyvin keräyspisteelle.

Molemmat Sompasaunan saunat olivat kuumina. Välillä saunoissa oli seisomapaikatkin täynnä eikä ovesta mahtunut sisälle. Saunakapasiteettia oli kasvatettu lainassa olleella paloautosaunalla.

Tapahtuma sujui hyvin vaikka olikin suosittu. Ensiapujoukoille oli tarvetta, sillä yksi tyttö oli saanut naarmun jalkaansa ja tuli pyytämään laastaria. Verta naarmusta ei onneksi tullut. Tilaisuudessa rikottiin myös yksi lasipullo, mutta rikkojat toivat sirpaleet oma-aloitteisesti roskakassiin.

Kiitos orkestereille, saunojille, tanssijoille sekä muille talkoolaisille!

Autio ja sateinen Pyöriä Tanssia Sompasaunan lainapyyhe Tanssia Paloauto Paloautossa

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.