Helsinki

Tarinoita avantouinnista

Tämä on saunablogi ja avantouinti ei liity saunomiseen mitenkään. Ei se mitään, kirjoitan aiheesta silti.

Avantouinti on terveellistä. Yläasteaikanani poissaolovihkooni kertyi kymmenen merkintää. Näistä yhdeksän liittyi jollain tavalla flunssaan. Kun opiskelin yliopistossa, kävin avannossa säännöllisesti kaksi kertaa viikossa. Tänä aikana sairastuin flunssaan kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla flunssa tuli erittäin lievänä ja meni yhdessä päivässä ohi. Kyllä kannattaa käydä avannossa.

Kun muutin Helsinkiin, liityin paikallisen avantoseuran jäseneksi. Liittyessäni minulle kerrottiin kauhutarina. Naishenkilöt vaihtoivat vaatteensa pukukopissa, laittoivat sääntöjen mukaisesti oven lukkoon ja menivät avantoon. Palatessaan pukukoppiin katkesi avain lukkoon eivätkä he päässeet sisälle. Onneksi uimakopin ohi kulki vilkas ulkoilupolku. Ensimmäinen ohikulkija ei suostunut soittamaan apua vaikka näki kaksi naista palelemassa uimapuvussaan! Hyvänen aika! Auta naista mäessä äläkä mäen päällä!

Nykyisin en käy välimatkan vuoksi tässä avannossa vaan eräässä toisessa. Täällä riippulukko otetaan ovesta pois, joten ovi ei voi mennä lukkoon eikä avain katketa oveen. Ja koska vilkasta ulkoilureittiä ei ole, ei lukitsemisella niin ole merkitystä. Viime kerralla (tästä on jo viikkoja) meinasi käydä hassusti. Normaaliin tapaan kävellessäni vilkaisin pukukopin ikkunaan. Pimeä se on, ei siellä ole ketään. Normaalisti ovessa riippuu lukko, mutta ajatuksissani en sen puutttumista huomannut. Olin jo avaamassa ovea ja astumassa sisään, kunnes kuulin sisältä naisten ääntä. Mitä?! Siellä on joku! Hyvä että havahduin tässä vaiheessa enkä avannut ovea. On laitonta miehen varoittamatta tunkeutua pukuhuoneeseen mikäli siellä on alastomia naisia.

Kaikista sattumuksista ja vastoinkäymisistä huolimatta suosittelen avantouintia kaikille. Pääkaupunkiseudulla avantoon pääsee yleisistä saunoista Kulttuurisaunasta, Kuusijärveltä ja sunnuntaisin Uunisaaresta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.