Muuta

Sompasaunan tukisauna Kulosaaren kartanolla

Sompasauna on tullut jo mediassa tutuksi, joten turha enää toistaa tarinaa. Sompasaunan tueksi on perustettu Sompasauna ry, joka järjesti saunaillan rahankeräämiseksi. Tammikuun viimeisenä perjantaina saunottiin Kulosaaren kartanon saunassa. Maksu oli vapaaehtoinen.

Sauna oli auki kello 18-23. Porukkaa alkoi tulla kovasti paikalle vasta seitsemän jälkeen ja kymmeneltä oli jo suurin osa ihmisistä lähtenyt. Mukavat kolme tuntia siis saunomista. Itse saunoin tietysti neljä tuntia.

Ihmisiä oli paikalla yhteensä ehkä 40. Lauteille mahtui mukavasti kerrallaan kymmenen, mutta kyllä siellä varmasti oli 12 tai enemmänkin yhtäaikaisesti. Avantoa ei ollut, mutta pukuhuoneesta oli käynti terassille. Terassilla oli istumapaikat ehkä kuudelle. Terassi olikin tupakoitsijoiden suosiossa.

Pukuhuoneessa oli pukukaappeja ehkä kolmellekymmenelle. Kaapit olivat täynnä, joten seinällä olleet koukut toimivat hyvin lisänaulakkona. Kaikki mahtuivat mukaan eikä ketään tarvinnut käännyttää ovelta. Vaikka saunassa olikin tiivis tunnelma, ei pukuhuoneessa ollut ahdasta.

Entä lopputulos? Rahaa tuli kai sen verran, että yhdistys saa maksettua kaupungille vuokraa. Vaan mistä saataisiin rahat saunan rakentamiseen?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.